In 2014 kwam ik thuis te zitten met een burnout. Na enige tijd kreeg weer wat meer energie. Ik had al vaker van de roparun gehoord en bedacht me dat dit een mooie uitdaging voor me zou zijn. Ik ben mij daar een beetje in gaan verdiepen en heb mijzelf via de website aangemeld als vrijwilliger. Vanaf dat moment werd ik benaderd door verschillende teams die mijn hulp wel konden gebruiken. Wat een ervaring was dat. Was compleet kapot, emotioneel en lichamelijk maar wat een ervaring. Door mijn verhalen over het roparunweekend heb ik tegen mijn vrouw gezegd dat ik dit nog een keer mee wilde maken maar dan met een eigen team. Zij reageerde meteen “dat doen we”!! Samen gingen wij aan de slag om een team te vormen en alle voorbereidingen te treffen om ook andere met het “Roparun virus” te laten kennis maken. Wij deden een oproep bij ons werk en we kregen behoorlijk wat aanmeldingen. Het team kreeg vorm.

Van onze vestigingsmanager kregen wij een stadsbus mee, van RMC de volgbusjes, sponsors zoeken die ons konden voorzien van tentjes, licht hesjes, noem maar op. Het ging echt gebeuren… ons team! Van de roparun kregen wij het teamnummer 344 maar een naam? In ons team spraken wij over ” runners en bikers”. Vanuit het niets kwam bij ons op RETRunners. Vernoemd naar onze werkgever RET. Editie 2015 kwam, en wat een spektakel. Wat een emotie en ontlading na de finish. Dat gaan we nog een keer doen. Editie 2016 wilde wij alleen maar beter doen. vorige editie 2015 was ten slotte onze eerste en waar we veel van hebben geleerd. Een heel jaar voorbereiding was het gevolg en wederom een bus en volgbusjes alleen met wat verschuivingen in het team. Dit maal moest het beter, dat is goed gelukt.

Tijdens onze tocht in 2015 hebben wij besloten om als voltallig team langs de Daniel den hoed kliniek en het familiehuis te gaan. Ons team hadden wij voorzien van rode hoeden. Ieder teamlid kreeg een rode hoed en zo zijn wij met z’n alle langs het familiehuis gelopen en hebben wij onze hoed afgenomen en even halt gehouden. Zo betuigen wij ons respect naar de patiënten en hun familie. Wat een kippenvel moment was dat. Over deze actie kwamen wij zelf niet uitgepraat en hebben wij besloten om deze hoeden bij onze outfit te houden. Inmiddels zijn wij bezig met voorbereidingen 2019…. Met heel veel liefde doen wij dit maar zonder ons team, is er geen RETRunners.

Tot 10 juni op de Binnerotte in Rotterdam

Rob Sizoo & Rosalinde Sizoo

teamcaptains